Archive for February, 2010

Hyggetur på isen

Jeg har haft nogle forrygende ture på isen i denne vinter, og flere af turene er gået til den samme private mose. Jeg har aldrig fået kæmpegedder i den sø, men jeg har haft masser af hyggelige ture, med smågedder. Det blev det også til de gange jeg var derude denne vinter, der var ingen over tre kg. Til gengæld var der masser af frisk luft og røde kinder. Vi brugte en ‘svensk’ metode, med små isfiskestænger, meget specielle bidmeldere og et system med levende skaller.

Jeg havde ugen inden skaffet levende skaller fra en sø, hvor fiskene ikke havde det godt, da der ikke var meget ilt tilbage i vandet. Derfor stod de i et stort hul, hvor jeg let kunne få fat i dem.

Derudover så pimplede vi også, med små blancepirke og en ophænger. Det fik vi et voldsomt hug på, men før vi fik fisken op, så havde den bidt linen over. Vi var en blancepirk fattigere, og desværre så sad den nok i en gedde. Forhåbentlig så er krogen røget hurtigt ud af gedden.

Fiskedød i Teglgårdssøen

Vi har været nede for at prøve at redde nogle af fiskene i Teglgårdssøen i Hillerød. Der er blevet fundet nogle store karper, blandt andet en der i sommer vejede over 12 kg. Dem der var ved søen før mig, fangede nogle karper med et net, og de blev kørt ud til en anden sø. Til gengæld fik vi masser af skaller og brasen med nettet, og de blev lagt på isen. En enkelt gedde blev også fanget, og det viste sig at være en ‘two’tone’-gedde, der var gylden på den ene halvdel, og mørk på den anden halvdel. Der blev holdt godt øje med søen resten af vinteren, og åen ned til søen blev renset, så frisk vand kunne komme til søen. Det er jeg sikker på hjalp en del.

Da vinteren gik på hæld og isen brød, blev der fundet andre døde karper i søen, men jeg er sikker på at der er flere tilbage i søen. Måske nogen kender til fangster fra søen her i 2010?

WEB-TV: Isfiskeri i Danmark

Her i vinteren kan man isfiske, og det har jeg også været ude at gøre. I weekenden blev det til en tur på en privat sø, hvor der viste sig at være masser af gedder. Vi var fem mand, der satte stænger ud i en del af søen. Der blev agnet op med med fine levende karusser, der skulle lokke de store gedder til. Det gjorde de heldigvis godt, og vi fik gedder op til over 9 kg. Min rolle var både at lave et TV-program til Fiskemagasinet på dk4, men naturligvis også at fange nogle fisk. Det gjorde jeg til allersidst, hvor jeg fik en fin gedde på 7,8 kg. Der røg mange gedder op af hullerne denne dag, og vi var godt trætte da vi skulle hjem. Hjemturen bestod af en gåtur på virka 1 km, men det var op af bakke, og med masser af udstyr.

Det var heldigvis alt besværet værd, for vi havde en god fiskedag, og det blev til to fine fiskeprogrammer på dk4. Der er et klip fra programmerne her:

Isfiskeri efter gedder

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement