Archive for March, 2010

WEB-TV: Fiskedød i Danmark

Der var fiskedød i det meste af Danmark efter den hårde vinter. Den tykke is, med sne ovenpå og så at isen har ligget så længe. Det er opskriften på en katastrofe for mange ferskvandsfisk herhjemme. Der har været biologer ude at sige at man ikke skal hugge hul i isen, og ilte vandet, for så vækker man fiskene der ligger i dvale på bunden. De biologer må have sovet i de semestre der har omhandlet fisk. Naturligvis skulle der have været hugget nogle flere huller, og iltet vandet i de søer, der var udsat for det her. De søer kunne have været peget ud på forhånd, men man valgte ikke at gøre noget. Det gjorde at mange flotte karper døde rundt omkring, blandt andet de fine fisk i Gentofte sø. Også i det lokale vand Teglgårdssøen røg der nogle fisk, inden der blev åbnet op for et vandløb, så mange fisk heldigvis blev reddet.
Fiskedøden i de danske vande blev også til et TV-program på dk4, hvor Fiskemagasinet tog emnet op med biolog og fiskespecialist Henrik Carl.
Læs mere om fiskedøden her, og se en video med Henrik Carl og døde karper:

http://alleroed.lokalavisen.dk/web-tv-fisked%C3%B8d-i-flere-af-aller%C3%B8ds-s%C3%B8er-/20100330/artikler/100329243/1783

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement