Archive for April, 2010

Masser af frit fiskeri

Kystfiskeriet har jo altid været gratis – nu skal du godt nok betale fisketegn – men ellers er det gratis og der er masser af muligheder. Det er der også kommet i søerne i statsskovene, hvor Skov & Naturstyrelsen har åbnet for frit fiskeri i en masse søer. Der er mulighed for at kigge forbi www.friluftskortet.dk, hvor du kan vælge områder og du kan vælge at du kun vil se på fiskeri.

Der er alle mulige forskellige søer på Friluftskortet, og der er også nogle betalingsvande med. Flere af søerne ligger langt væk fra alting, og der er al den ro og fred, man kan forestille sig. Der er naturligvis også søer, som det er noget nemmere at komme til. Der er til rigtig mange fisketure på den side. Hvis du vil diskutere lystfiskeri, så tag forbi www.fiskemagasinet.dk, hvor du også kan læse fiskenyheder og lægge din egen fangstrapport på.

Knæk og bræk med fiskeriet derude!

Laksefiskeri i Alaska

Alaska er kendt som en af de mest gavmilde områder med laks, og er ideel til fisketure. Dette er på grund af det ekstreme tidevand langs Vestkysten og strømme af havstrømme, der skaber et miljø, ideel til avl af tusindvis af småfisk.

Det er også kendt som en af de bedste steder at gå, hvis man vil fiske efter King Salmon, den største art af laksefisk. Den bedste måde at fange disse gigantiske laks (i saltvand) er gennem trolling. Fiskeri efter King Salmon kan være en aktivitet hele året rundt.

De mest eftertragtede arter af laks er følgende:

1. Kongeaks (Chinook) er den største af alle disse arter. Gennemsnitsvægten er mellem 10 og 20 kg, og den tungeste der er registreret er 112 pounds. Den har en blå-grøn ryg, som er let plettede. Den gennemsnitlige levetid for en kongelaks er omkring fem til syv år. Dens kød kan variere i farve fra elfenbenhvid til en dyb rød.

2. Sølvlaks (Coho) på den anden side er lidt mindre, med en gennemsnitlig vægt på fire til seks kg. Denne art foretrækker små vandløb til at gyde i mellem månederne juli til november.

3. Sockeye laks, er en af de mest eftertragtede af hele sin art, fordi dens kød har en dyb rød farve, og den har en fast rig smag.

God og billig sommerferie – med godt fiskeri

Udstyr til laksefiskeri i Alaska

I fiskeriet efter laks i Alaska, skal man være godt rustet med det rigtige udstyr (og iført en passende beklædning). Anført nedenfor er noget af det nødvendige udstyr/materialer og tips til problemfrit fiskeri:

1. Du skal være klædt i flere lag af varmt tøj (ikke nødvendigvis pladskrævende, da det kan lægge hindringer i vejen for fiskeriet).

2. Ovenpå dette tøj, skal du have vandtætte overalls, støvler og jakke, så du hele tiden holder dig tør.

3. Både eller guider, der tilbyder fiskeri, har normalt agn.

4. En guide ombord på en båd sikrer, at selv amatørfiskere vil få noget ud af fiskeriet. De agner normalt krogen for gæsten, og viser dig hvor du skal kaste og lade din agn være.

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement