Archive for April, 2011

Hvad er pellets til karpefiskeri?

Historien om de såkaldte pellets begynder med engelske karpefiskere.

De engelske karpefiskere havde karpedambrug, og de afprøvede nye fodringsmetoder. En af dem var at bruge ørredfoderpiller. De små piller, lig de træpiller man brænder af, som egentligt var udviklet imod ørreder, blev en stor succes i forhold til karperne. Det var nemt at putte pillerne i søen og karperne elskede dem.

Læs resten her:

http://karpegrej.dk/pellets/

Hvad er en bivvy til karpefiskeri?

En bivvy er et telt, der er henvendt til de karpefiskende danskere.

Karpen er en af de mest populære danske fisk set fra lystfiskernes perspektiv. Over hele landet bliver den flotte fisk fisket lystigt, både ved dens naturlige opholdssteder, men i større grad også ved Put & Take søer.

Læs resten her:

http://karpegrej.dk/bivvy/

Hvad er forfoder?

Man kan troppe op nok så tidligt med en fantastisk madding og masser af gå-på-mod, men lige meget hjælper det, når der ingen fisk er i vandet. Det har de fleste lystfiskere efterhånden prøvet en gang eller to. Til det er det efterhånden normalt at bruge det såkaldte ’forfoder’.

Med forfoder lokker man fisk i området til ved at sprede ting som brødkrummer, mel, rasp eller sågar vaniljesukker i vandet. Dette trækker fisk til fra det nærliggende vand, og de fisk begynder at spise forfoderet.

Læs resten her:

http://karpegrej.dk/forfoder/

Hvad er en elektronisk bidmelder?

Mange af de fisk, man som lystfisker i Danmark stiler efter, bider primært på om morgenen og sent om aftenen. Dette er ikke videre belejligt, da man enten er uopmærksom eller i værste fald sover på de tidspunkter.

Man kan selvfølgelig sagtens fiske om dagen, især i Put & Take søer, men fiskene er absolut mere villige sen aften og tidlig morgen. For at komme dette i møde kan man bruge en elektronisk bidmelder!

Læs resten her:

http://karpegrej.dk/bidmeldere/

Hvad er en bedchair?

En bedchair er noget af det mere luksuriøse tilbehør, du kan give dig selv som lystfisker – ikke desto mindre er det luksuriøst tilbehør, du vil blive utroligt glad for!

‘Bedchair’ er et engelsk ord og betyder ‘senge-stol’. Det er egentligt en ganske udmærket forklaring på, hvad en bedchair er: Det er en kombineret seng og stol. Bedchairs er især populære blandt karpefiskere, som tit tager på mindre udflugter til de steder, hvor karpen lever i Danmark.

Læs resten her:

http://karpegrej.dk/bedchair/

Hvad er boilies?

Der findes rigtigt mange forskellige former for lokkemad, agn og lignende, som har til formål at lokke fisken hen til netop ens egen krog. En af de mere spændende varianter er såkaldte ’boilies’.

Læs resten her:

http://karpegrej.dk/boilies/

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement