Archive for October, 2011

Hvad er en pirk?

En pirk minder på mange måder om et blink, men de to ting er nu ikke at forveksle med hinanden. En pirk er et stykke metal, der er formet og slebet til at minde om en fisk. For enden af pirken finder man en i de fleste tilfælde trekrog, fisken kan bide sig fast på.

Se Gadusen pirke her

 

Pirken virker i høj grad på samme måde som et blink. Når man kører pirken igennem vandet ved at spinne ind, skabes der vibrationer og refleksioner i vandet, hvilket lokker både større og mindre fisk til. Alt efter hvilken fisk, man ønsker at fange, findes der pirke til dette.

 

Det skal siges, at de fleste pirke er beregnet på torsk.

 

Read the rest of this entry »

Hvad er en røgovn?

Du kender sikkert røget sild, og måske har du også haft muligheden for at smage en af slagsen på de bornholmske silderøgerier. Du behøver dog ikke at tage helt til Bornholm for at nyde en god, røget fisk takket være røgovnen. Netop en røgovn kan du nemt og bekvemt anskaffe og placere ved siden af din gril den dag i dag for meget billige penge!

Se en fed røgovn her

Read the rest of this entry »

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement