Alaska gav fantastisk fiskeri til Fiskemagasinet

TV-programmet Fiskemagasinet, der bliver sendt på den danske tv-station dk4, hvor undertegnede er vært, har været i Alaska for at fiske laks. Det blev til utallige fights med bomstærke hundelaks og iltre sølvlaks.

Fiskemagasinet var en del af et hold, der bestod af i alt fem danskere og seks nordmænd. Det var en fantastisk hyggelig uge, hvor fiskeriet var i højsædet, og hvor alle fangede laks i massevis.

Det var primært sølvlaks, som Fiskemagasinet var ude efter, men udover disse, så blev der også fanget hundelaks, regnbueørreder, fjeldørreder og flere andre arter. Især hundelaks var elven fyldt op med, og de gav allesammen en tung fight, hvor grejet blev testet.

Der blev optaget timevis af materiale, og det er blevet til fire programmer om laksefiskeri fra dette fantastiske sted. Programmet der bliver sendt i begyndelsen af december er det første ud af fire fra Alaska. Det næste bliver sendt fra 17. december.

Fiskeriet foregik i den klare elv Chunilna Creek, og holdet boede på Chunilna Creek Lodge. Rejsen foregik med Atlantik Travel.

Det er fiskeri, som alle kan gå til. Både den øvede og den helt nye lystfiskere. Vi var lystfiskere i alderen fra 10 til 69 år, og alle fangede masser af fisk. Helt nye fluefiskere fik råd og hjælp fra den lokale guide, og det gav lynhurtigt pote.

Der er masser af fiskeglæde, natur og masser af oplevelser i Fiskemagasinet, der er taget på laksefiskeri i Alaska.

 

Og så lidt om fiskegrejet og udstyret:
Langt de fleste fisk blev fanget på det medbragte gear fra Kinetic. Delfin-blinket, som Kinetic får på markedet i 2013, havde fiskene svært ved at stå for. Der blev fanget masser af både hundelaks og sølvlaks på de effektive blink.

Både spinne- og fluestangen kom i brug. Spinnestangen var en Kinetic Waterspeed 4-delt 7-30 gram, der var fantastisk at fighte de stærke fisk med. Hjulet var et Tica-hjul, der let klarede alle forhindringerne.

Fluestangen som var let at kaste med, og som fik stor ros af den lokale guide – det kan også ses i de efterfølgende tv-programmer – var en Edge Dynamic Fly 9 fods klasse 7-8. Den klarede både modhug og fight helt efter bogen. Linen var en Rio flydende WF-line.

Den lokale guide ville gerne have mig til at fiske med de lokale fluer, og de var også effektive. Men de medbragte fluer fra Unique Flies kom også i aktion, og de fangede den ene flotte laks efter den anden.

De lækre åndbare waders fra Kinetic, og den regntætte jakke gjorde oplevelsen i Alaska endnu bedre for mig. Det er rart at have noget godt tøj på.

Der bliver flere programmer fra Alaska, og de første vil blive sendt fra 3. december på dk4. Der bliver rig lejlighed til at drømme sig væk til Alaska og den fantastiske natur og de mange fisk.

Mads Hussing

 

Sendetider for Fiskemagasinet på dk4:

Tirsdag 4. december
00:00 Fiskemagasinet: Laksefiskeri i Alaska (1:4)
07:30 Fiskemagasinet: Laksefiskeri i Alaska (1:4)

Onsdag 5. december
08:00 Fiskemagasinet: Laksefiskeri i Alaska (1:4)
23:45 Fiskemagasinet: Laksefiskeri i Alaska (1:4)

Fredag 7. december
15:05 Fiskemagasinet: Laksefiskeri i Alaska (1:4)

Lørdag 8. december
08:30 Fiskemagasinet: Laksefiskeri i Alaska (1:4)

Søndag 9. december
08:00 Fiskemagasinet: Laksefiskeri i Alaska (1:4)

Mandag 10. december
00:05 Fiskemagasinet: Laksefiskeri i Alaska (1:4)

5 Responses to “Alaska gav fantastisk fiskeri til Fiskemagasinet”

 • Erik Senger says:

  Hej Mads.
  Jeg har læst om jeres spændende fisketur til Alaska efter sølvlaks m.m
  Prøv og tjekke ind på min hjemmeside og se hvordan vi fighter kongelaks “deroppe”.
  Det er simpelthen en super vild oplevelse.
  Mvh. Erik

 • Hej Mads.

  Først vil jeg lige sige, at jeg elsker at følge programmet på DK4 🙂

  Hvor køber du hovedsageligt dit fiskegrej fra?

  Mvh. Mathias.

  • Mads Hussing says:

   Hej Mathias,

   Jeg takker for roserne 🙂 Det glaeder mig, at du foelger programmerne!

   Jeg koeber grej flere steder fra, og vil egentlig ikke fremhaeve nogen frem for andre. Der findees rigtig mange fine butikker derude, der har rigtig meget grej. Jeg koeber selvfoelgelig ogsaa grej paa nettet, selvom jeg i bund og grund synes, at man skal stoette sin lokale grejpusher. De har fingeren paa pulsen, og du kan altid faa en snak om fiskeri, og hvad der roerer sig i oejeblikket.

   Mange hilsner
   Mads

   PS. jeg sidder paa en netcafe uden de danske sprogtegn – derfor ingen af de specielle danske bogstaver 🙂

   • Hej igen.

    Tak for hurtigt svar 🙂

    Jeg er enige med dig i, at de lokale også skal støttes. Det er klart bedre at få svar på eventuelle spørgsmål lige med det samme fra folk der faktisk selv har prøvet grejet frem for diverse sider der måske ikke altid er lige troværdige.

    Mvh.
    Mathias.

 • Rasmus Glensbo says:

  Super program, glæder mig til mere i samme kategori

Leave a Reply

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement