Fiskemagasinet nu og fremover

Fiskebloggen.dk er jo lidt min rodebutik, hvor jeg kan læggepersonlige fiskeindlæg, oplysninger om andre sites og alt mulig andet ind. Denne gang vil jeg skrive lidt om hvordan jeg synes at Fiskemagasinet på dk4 kører, og hvordan fremtiden ser ud.

 

Jeg har nu lavet mere end 140 TV-programmer om lystfiskeri, og umiddelbart ser jeg ingen ende på det. Der er masser af nye idéer, og mange af dem kommer fra de fantastiske seere jeg har.


I år har der været programmer om sandartfiskeri, put & take-fiskeri, fiskeri fra Spanien, fiskeri fra Norge og fiskeri med Danmarks Sportsfiskerforbund på Øresund.

 
Især har programmerne fra Norge fået rigtig meget opmærksomhed, da vi fik en masse gode undervandsoptagelser, som gik på Youtube og efterfølgende blev taget både af Ekstra Bladets netavis, NRK’s netavis, samt enstribe andre norske websites, og en masse websites om lystfiskeri i både England, Holland og Tyskland.

 
Der vil helt sikkert være flere undervandsoptagelser fremover i programmerne, og selvom jeg i år “kun” har et tab på cirka 40.000 kroner på at lave TV om lystfiskeri, så har jeg fået en rigtig flot donation, der gør det muligt for mig, at erhverve et eller flere undervandskameraer.

 
I foråret er der allerede lavet optagelser til flere programmer. Jeg har fisket stør i Poppelsøen i Ballerup, og det kommer der et program ud af. Derudover er der lavet optagelser fra DM i fladfisk, ligesom der er flere programmer fra Norge i støbeskeen. Vi lavede også en stribe fine optagelser fra en anden fiskecamp i Nord-Norge, og det kommer der også nogle programmer ud af.

 

Der er dog stadig plads til flere programmer i foråret, og derfor vil jeg da gerne have endnu flere input fra jer. Så skriv endelig, hvis I har gode idéer til kommende fiskeprogrammer. Jeg kan jo naturligvis på ingen måde love, at der bliver lavet noget om alt, men jeg vil rigtig gerne høre fra flere, hvad der kunne være spændende.

 
Jeg vil rigtig gerne have, at I skriver i denne tråd, med jeres forslag til kommende programmer.

7 Responses to “Fiskemagasinet nu og fremover”

 • Jakob Lyngbye says:

  Hej Mads
  Tak for din indsats. Du binder an med en meget krævende opgave at holde site og film og nyheder aktuelle og seværdige. Du er flittig og du er nået længere end de fleste andre i Danmark.

  Jeg mener at billedsiden af filmene kan blive bedre. Hvis man slår lyden fra på f.x. en af de seneste om put and take fiskeri, er der lange sekvenser hvor billedet ikke fortæller noget videre. Det gælder både når en ejer skal fortælle om sit vand og når en ekspert står ved søen og kaster og snakker. Billederne kan i højere grad vise hvad personerne siger. Det vil desværre nok medføre mere arbejde på hver scene.
  Et eksperiment kunne være at lave projekt med nogle film / journaliststuderende. Der er mange skoler, både ofentlige og private, hvor alene dit kundeunderlag vil gøre samarbejde relevant.

  Desuden må du ikke holde dig tilbage fra at stille kritiske spørgsmål til eksperterne. Med udgangspunkt i førnævnte p&t film; eksperten konstaterer at man skal komme om morgenen, for fiskene bliver sky op af formiddagen. Hvis fiskene bliver sky, hvorfor står eksperten så som et fyrtårn på toppen af skænten ned mod søen? Har han prøvet at holde sig skjult? Eller er det uden betydning?

  Det var ordene.
  God jul og Godt Nytår
  Beep

  • Mads Hussing says:

   Hej Jakob,

   Jeg takker for din meget konstruktive kommentar – og jeg kan give dig ret hele vejen rundt.

   Du har ret i at endnu flere billeder, vil medføre endnu mere arbejde. Jeg har allerede nu tilknyttet en del “billige” folk, ellers kunne det slet ikke lade sig gøre 🙂 Men jeg vil da tænke over, om jeg kunne samarbejde med nogle institutioner eller andre (frivillige, lystfiskerinteresserede etc.) som kunne have interesse i at lave noget for mig, som jo bliver vist på TV.

   Jeg prøver at stille “kritiske” spørgsmål – men det er klart, at ikke altid rammer jeg det rigtigt. Og det bliver naturligvis aldrig “Operation X”-spørgsmål, og det er heller ikke det du skriver, som jeg ser det. Men det er klart, at hvis gæsterne kommer med en påstand, og de så gør noget andet, så er det naturligvis interessant at høre hvorfor. Denne ting var jeg så bare ikke opmærksom på.

   Jeg takker for de pæne ord – jeg betragter også mig selv som flittig. Alt bliver lavet efter min arbejdsuge på to aviser, der når op på 50 timer, og jeg synes faktisk stadig, at det er lige så sjovt som for 16 år siden – måske endda endnu sjovere 🙂

   God jul og godt nytår herfra også!
   Mads

 • Mads says:

  Hej Mads.
  Jeg syntes særligt godt om dine programmer fra søerne.
  Sandartfiskeri, Isfiskeri efter Gedder og programmet hvor Henrik Carl fortæller om fiskedød, pga iltmangel under isen.

  Jeg syntes det blir rigtig spændende når der kommer noget teori på praksis, gerne med “hård” fakta, såsom når biologen fortæller om årsag til fiskedød.

  Henrik Carl er jo selv en dygtig lystfisker, som sikkert har en masse spændende tanker om fiskeri, så det kunne da være spændende at se ham fiske, samtidig med han fortæller om sine tanker/stratigier for fiskeriet.

  Overskrifter til kommende programmer:

  Geddefiskeri; Kunstagn vs. naturlig agn, fordele og ulemper ved de forskellige teknikker! (evt. en venskabelig konkurence mellem de to lejrer)

  Gennemgang af kendte danske søer, hvad kan der fanges, dybter, teknikker og farver der virker godt i de forskellige vande, foreninger der et tilknyttet osv. (I stil med Sandart programmet)

  Invasive arter;
  Fx. fokus på om Maller skal genintruduceres osv?

  Skriv endelig hvis du ønsker at jeg skal uddybe noget!

  Tak for nogle gode programmer.

  Mv.

  Jazzmads

  • Mads Hussing says:

   Hej Jazzmads,

   Også dig må jeg give fuldstændig ret. Jeg er selv vild med de lidt mere “nørdede” programmer – der hvor man lærer en masse, og ikke nødvendigvis ser så mange fights.

   Og så kan jeg love, at der kommer et program med Henrik Carl, hvor han fisker, og hvor han i den grad viser hvad han kan 🙂 Vi er på størfiskeri i Poppelsøen, og der fanger han en hel del. Det program bliver vist i løbet af foråret.

   Geddefiskeidéen er rigtig god – den vil jeg gerne have flere inputs til, og jeg vil selv arbejde videre med den. Det er jo en oplagt idé!

   Den med de kendte danske søer er også oplagt. Det er lidt et større projekt, og vil blive en stribe programmer, der ligner hinanden lidt – ihvertfald i formen, men selvfølgelig er det forskellige søer. Men det er klart, at man kan lave en liste med 10 danske søer, og så besøge dem over en periode på to år, og dermed bliver det en serie, men det bliver ikke kun den slags programmer.

   Et debatprogram om maller er lige min kop the! Den vil jeg også se på, hvordan kan skrues sammen, og du er naturligvis også velkommen til at komme med dine input.

   Det var vist alle kommentarer i denne omgang – du kommenterer bare løs, og jeg lytter meget gerne til dine gode råd.

   Mange hilsner
   Mads

 • Mads says:

  Hej Mads.

  Fedt med noget stør fiskeri, jeg har selv overvejet at tage et smut til Blue Rock i april, hvor Gedden alligevel er fredet.

  Mht. Ideen om danske søer, så tænker jeg også noget med søens historik, fx. tidliger fangster, udsætninger og uudforsket potientialer. (ex har Sjælsø en bestand af kæmpe Brasen, som der ikke rigtig er nogen der fisker efter)
  Der kunne også være noget om geologien og hvordan søen er blevet til og hvilken type af sø den høre til.
  Jeg syntes det kunne være interesant at sprede sig geografisk, Jylland, Fyn, Sjælland, osv.

  Ideen med Maller gælder også Karper af forskellige slags man kunne også komme ind på fordele og ulemper, ved at introducere forskellige arter.
  Og se på hvad der er af erfaringer med det i andre lande.
  Mig bekendt har Mallerne levet naturligt i DK? Så hvorfor er det de ikke bliver sat ud igen? Igen et spørgsmål til Biologerne.

  Jeg tror også at et pogram, med fokus på skånefuld håndtering af fisk der skal genudsættes, ville være noget man kunne bruge. Der findes et hav af net, poser, måtter osv.

  Det er vist alt jeg kan komme på lige nu!

  Mv.
  Jazzmads

  • Mads Hussing says:

   Hej igen,

   Den med søer er jeg virkelig blevet tændt på 🙂

   Jeg har meget hurtigt lavet en liste med interessante søer – måske har du, eller nogen andre herinde, andre bud på interessante søer:

   Arresø
   Bagsværd Sø
   Bastrup Sø
   Donssøerne
   Farum Sø
   Furesø
   Fussing Sø
   Gentofte Sø
   Gråsten Slotssø
   Haderslev Dam
   Hampen Sø
   Karlsgårde Sø
   Lyngby Sø
   Maribosøerne
   Nordborg Sø
   Sjælsø
   Store Kattinge Sø
   Sunds Sø
   Søndersø (Nordsjælland)
   Tissø
   Tuelsø
   Tystrup Sø
   Viborgsøerne

   Biologi-tingene med karper og maller, tror jeg skal pakkes ind i noget fiskeri – og det vil jeg lige tænke videre over. Det samme egentlig med skånsom håndtering af fisk, jeg tror det bliver “kedeligt” for den gængse lystfisker at se et helt program om håndtering – det skal være en del af programmerne, hvor der så også bliver talt om håndtering.

   Mange hilsner
   Mads

 • Mads says:

  Fed liste!

  Arresø er jo virkelig en af de uudforsket søer, som må have noget potentiale! Spændende.

  Du kunne også lave en tv version af bogen “10 Sjællandske søer”. Og inviterer forfatterne af de forskellige kapitler, til at gæste i programmet. 🙂

  Stege nord og præstøfjord, kunne også være spændende fordi det er brakvand.

  Sjælsø ville jeg elske at se et program om, det er jo “min” sø.

  Mv.
  Jazzmads

Leave a Reply

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement