Hvad er en Mörrum-spinner?

Mörrum-spinneren er en levende legende. Efter at have været brugt i årtier både i Danmark, Skandinavien og resten af verden har Mörrum-spinneren i de seneste par år oplevet en optur lig intet andet. Danskere forelsket i fiskeri efter gedder og laks over hele landet har købt alle butikkernes Mörrum-spinnere af god grund!

Mörrum-spinneren har sit navn efter elven Mörrum, hvor laksene efter sigende næsten flyder over bredderne. Der har der selvsagt været gode muligheder for at eksperimentere med at skabe den perfekte lakse-spinner – og resultatet kan du købe på nettet for omkring 25kr og op!


Helt ned på bunden af vandløbet
Pointen med at benytte netop en Mörrum-spinner er, at du har mulighed for at komme helt ned på søen, vandløbet eller åens bund. Dette er takket være det næsten overdimensionerede spinneblad og den specielle form med tre led. Ingen anden spinner har den samme effekt som Mörrum-spinneren, når det kommer til at fange de sky laks.

Det er nemlig netop laks, der er det primære mål med en Mörrum-spinner. Laks, der typisk gemmer sig næsten på bunden af vandløbene bliver tiltrukket af vibrationerne fra det store spinneblad og den røde dusk i enden. Ikke alene laks kan slet ikke stå for dette – også ørreder, gedder og sandart er nemmere end nogensinde før at få indenbords med Mörrum-spinneren.

Nu i blyfri version
De fleste Mörrum-spinnere, man kan finde på nettet, er i blyfri versioner. Derved kan man nu også fiske med god samvittighed uden at ødelægge fiskenes opholdssted.

Du kan finde Mörrum-spinnere i mange variationer, men fælles for dem er den røde dusk og det store spinneblad. Hvad du herudover vælger i forhold til mønster og vægt har næppe den store indflydelse på spinnerens effekt, men det er en udmærket idé at prøve sig frem alligevel.

Nogle lystfiskere mener, at orange-sorte mønstre f.eks. har en bedre effekt på vandløbets laks end en blå-gul version. Dét er op til dig at teste!

2 Responses to “Hvad er en Mörrum-spinner?”

  • Thomas Skov says:

    Det er uden tvivl en spændende spinner, men husk at tag rigeligt med til Mørrum. For det første er det dyrt at forsyne sig med fiskegrej i nærheden af fiskemekkaet og for det andet kan den spinner let mistes hvis man ikke er meget påpasselig eller kender dybderne i åen, da den netop søger ned i vandet.

  • Rasmus Glensbo says:

    Kan man stadig få disse spinnere, jeg har ikke set dem længe? Har desværre mistet den sidste jeg havde

Leave a Reply

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement