Hvad er en priest?

En priest til fiskeri lyder mere religiøst, end det egentligt er; faktisk handler det om noget så uhyrligt at dræbe de fisk, der er så uheldige at spise netop din madding. Netop her er en prist behjælpelig og ordner hurtigt samt nemt sagerne.

Se en priest her

En priest er et værktøj, der for det meste ligner et stumpt våben. En priest er typisk udformet som et metalhoved og en træ- eller metalkrop. Hvilke materialer ens priest er lavet af har først og fremmest indflydelse på vægten, hvilket kan være vigtigt at overveje i forhold til de fisk, priesten skal benyttes på.

 

En priest er fiskens endeligt
Har man fanget en fisk, man ønsker at tage med hjem, bør man hurtigst muligt slå fisken ihjel, således at den ikke ligger og lider i unødvendigt lang tid. Med en priest ’gokker’ man – i mangel af bedre ord – fisken i hovedet, hvorledes fisken dør med det samme. Det er både hurtigt og smertefrit for fisken, der spræller et par gange og derefter ligger stille for evigt. De sidste spræl er simple nervereaktioner, og fisken er – hvis man slår godt til med ens priest – død allerede da priesten rammer hovedet.

Mange har i tidens løb undret sig over, hvor en priest har fået det særegne navn fra. Med navnet hentydes der til, at man i dag gamle sagde et par sidste ritualer til fisken, inden man med priesten ’sendte dem i himlen’. Du leger Gud over en fisk i forhold til liv og død med en priest, hvorfra navnet kommer. På dansk kunne man lige så godt kalde det en kølle eller (politi)stav, som en priest i høj grad slægter.

At have to priests er en god idé
Alt efter hvilke fisk, du plejer at fange, kan det være en god idé at have to priests. En til mindre fisk, og en større priest til de større fisk. Der er ingen grund til at søndersmadre en fisks hoved med en kæmpestor priest, hvis der er tale om en lille makrel.

En priest kan erhverves i fiskebutikker eller på nettet fra omkring 50-100kr og op til et par hundrede kroner for store og flotte modeller. Gør en ende på fiskens lidelser hurtigt og smertefrit med en priest for at fiske på den mest humane måde overhovedet.

Se en priest her

Leave a Reply

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement