Hvad er en røgovn?

Du kender sikkert røget sild, og måske har du også haft muligheden for at smage en af slagsen på de bornholmske silderøgerier. Du behøver dog ikke at tage helt til Bornholm for at nyde en god, røget fisk takket være røgovnen. Netop en røgovn kan du nemt og bekvemt anskaffe og placere ved siden af din gril den dag i dag for meget billige penge!

Se en fed røgovn her

Tilføj mere smag med rygning
Ved at ryge din fisk, tilføjer du fisken en helt ny smagsdimension. Især i takt med, at du med moderne røgovne også har mulighed for at tilføje krydderier, salt, peber og sågar sukker til din fisk. På den måde smager fisken ikke af det, du kan købe i supermarkedet, men den får sin helt egen og unikke smag. En smag, du med garanti kan bruge med stor succes, når der kommer venner og familie på besøg!

 

 

Røgovne kan fås i mange former og størrelser. De mindste røgovne, på størrelse med kølebokse, kan i og for sig det samme som de køleskabshøje røgovne, om end resultatet med sidstnævnte selvfølgeligt er en smule bedre smagsmæssigt. For de mindste røgovne kan du slippe af sted med at betale 3-400kr, mens du for de absolut bedste af slagsen skal op i mange tusinde kroner.

Se en fed røgovn her

 

Fjern skind og ben efter rygning
Mindre fisk som sild og makrel kan du nemt ryge i en røgovn på bare 15-20 minutter, mens lidt større fisk som ørreder bør fileteres og ryges i lidt længere tid. Når fisken er røget er det nemt at fjerne skind og ben, så den er klar til at spise umiddelbart efter.

 

For at få røgovnen til at fungere benyttes røgsmuld, der via spritbrændere afbrændes, hvilket skaber en hel masse røg. Resultatet er lækker mad, og da de billigste røgovne er yderst transportable, kan du med fordel placere røgovnen ved siden af havegrillen selv på udflugter. Server lækre barbecuemarinerede steaks samtidigt med en god, røget ørred, og aftenens succes er grundlagt!

2 Responses to “Hvad er en røgovn?”

  • torben says:

    Det er lidt af en tilsnigelse at kalde ovenstående for røgovne, jeg har selv den flade model der er afbilledet øverst på siden og den fungerer udemærket MEN og det er et men, temperaturen i den ovn er meget høj og “emnerne” bliver nærmere røgkogt end røget og det er såmænd ganske udemærket men det er IKKE en røgovn

    • Annette says:

      Nej Torben, jeg er absolut ikke enig. Jeg har røget mange makreller denne sommer, og de er perfekte, du skal bare huske at regulere spritbrænderen:-)
      Idag står den på en røget ørredside, og den er også bare mums!

Leave a Reply

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement