Hykleriet er vildt på nettet

Hvor er der dog mange lystfiskere, der opfører sig hyklerisk på nettet! Når man oplever en fisketur, med alt det gode og dårlige der sker, kan man slet ikke genkende, det billede mange lystfiskere gerne vil have af en fisketur.
Det er paradoksalt at når jeg har lavet et TV-program, og vist hvordan en fiskeform er, så får jeg masser af klager. ‘Jeg kunne da godt lige klippe det der væk, hvor fiskeren ikke slår fisken ordentlig ihjel’, eller ‘jeg kunne da godt lige klippe det der væk, med den fejlkrogning’.

Men hvorfor skal fiskeriet ikke vises, som det foregår? Hvorfor skal jeg vise et glansbillede? Og hvorfor kan folk åbenbart ikke opføre sig ordentligt ude ved vandet, men opføre sig 1000 gange bedre når de sidder bag en computerskærm?

Et dugfrisk eksempel er at en gut har en jolle, han ikke bruger året rundt, og derfor skriver han på et forum at folk kan låne den for 250 kroner om dagen. Et fint tilbud skulle man synes, men hykleriet kommer op i nogle folk, for straks skal man vide hvilke forsikringer han har, og at det kan koste ham meget, hvis nogen drukner.

Istedet for bare at fokusere på det positive – at her har vi en mand, der gerne vil tilbyde andre at låne hans båd. Det er som en automatreaktion – da indlægget kom med tilbuddet – sad jeg bare og ventede på at hyklerne ville dukke op.

Jeg har jo sagt at jeg vil sige min mening herinde, og jeg kender ikke menneskerne bag de mange meldinger – men jeg har aldrig mødt sådanne mennesker på en fisketur, så enten fisker de slet ikke (og det tror jeg ikke på), eller også så opfører de sig anderledes på fisketur end bag skærmen. Hvad siger du?

Restsalg – chancen for et kup

Ferie til fornuftige priser – Sønderhus sommerhusudlejning. Klik ind på www.soenderhus.dk

17 Responses to “Hykleriet er vildt på nettet”

 • Leonard Muys says:

  Jeg har også læst det indslag.. men man kan kigge på alle indslag.. alle har et eller andet at tilføje enten i positive eller negative form … Personlig synes jeg at det var kanon du kommer med din mening …
  Mvh Leonard

 • Mads Hussing says:

  Det er målet fremover ikke at holde mine meninger tilbage 🙂

  • alan david says:

   Fint Mads !
   Endelig en mand med hår på brystet!
   Se det kan jeg respektere,Jeg har kutteren, garnet, tilbehøret og det gode humør, har du kameraet, så laver vi en lille film om fritidsfiskeriet!!
   Take it or leave it, vh Alan

   • Mads Hussing says:

    Uha – det er slet ikke min mening at stille garn- og lystfiskerne op mod hinanden. Det jeg beskriver er et rent internt lystfiskeranliggende.

    Men det kunne faktisk være lidt sjovt at lave et program o fritdsfiskeri – for at se hvad der er vi lystfiskere er så sure på 🙂

 • Ivan Frandsen says:

  Jeg er efterhånden en ældre fisker med 57 års arfaring med fikseri og jeg må nok give dig ret med hensyn til al den hykleri der er her inde.jeg findet det at tage på fiske tur for at få en oplevelse ,lige som jeg nu tager et barnebarn med ud at fiske fordi drengen er vild med at fiske og så har jeg jo også en undskyldn…ing for at komme ud til vandet og naturen som vi nyder meget i familien..
  KNÆK OG BRÆK til alle jer fiskerer..

  ivanf

 • Poul-Erik says:

  Hej Mads.
  Dejligt at du tager emnet op.. Hykleriet er nemlig ret udtalt visse steder. Både lystfiskere imellem, og specielt lystfiskere over for andre. Se bare hvordan fluefiskere og bulefiskere ser på hinanden på nettet, selvom det måske dyrker begge dele i virkeligheden..

  • Mads Hussing says:

   Der er rigtig mange lystfiskere, der kæmper mod hinanden internt. Og det er rigtigt som du skriver med bulefiskeri – det er snart ved at være tid til de årlige diskussioner der 🙂 Mon ikke også det er noget jeg burde tage op herinde….???

 • michael skaaning says:

  det kunne ikke være skrevet(sagt) på en bedre måde… bliv ved med at kommentere..

 • Jan Nielsen says:

  Hej Mads

  Jeg er faktisk en af dem der syntes at bule fiskeri er noget skidt og at vi som lystfisker / sportsfisker i høj grad skal fokuser på at fiskeriet så nemsomt og skånsomt som muligt så vi ikke unødigt skader de fisk vi så gerne vil fange.
  Og derfor mener jeg også, at du som forgangsmand og videovært godt kunne nøjes med at vise det, hvor man lystfiskemæssig opfører sig korrekt og ad den vej får opdraget ny som gamle lystfiskere.
  Hvis du så gerne vil vise alle former for fiskeri så fortæl i det mindste også at når man vælger en fiske metode så vælger man også en konsekvens f.eks. ved bulefiskeri at der er stor risiko for at skade fisk der som men ikke får med op, at der er stor risiko for at fejlkroge fiskene og det derfor oftest ikke er muligt at genudsætte dem igen. Det samme gælder med mange former for agn fiskeri hvor krogen kommer så langt ned svælget at det igen bliver svært at udsætte undermålere, med mindre man bruger speciale svage kroge og så klipper line over i stedet for. osv. osv. Og så er vi jo inde på opdragelse igen.
  Og det gælder selvfølgelig også måden man slår fisk ihjel, det forgår med en priest, så hovedet af, eller på anden måde sørger for at blodet løber fra, så dør fisken med det samme eller i alt fald ret hurtigt.
  Vi siger knæk og bræk på samme måde som jægere, men vi opføre os ikke altid på samme måde, man har da aldrig set en jæger opføre sig med samme ligegyldighed over for et dyr, der ikke lige er forendt i skuddet, som nogle lystfiskere der prøver at slå en fisk ihjel, det gælder sig med sten og pinde eller kanten af et bord, noget de ikke alt fald ikke har styr på, for de ved ikke hvor de rammer fisken. Jeg har sågar set nogen enten tramper på fisken eller sparke til den for at få dem til at ligge stille for at de kunne få deres isenkram tilbage.

  Hvis vi på nogen måde skal bibeholde vores gode ry og anseelse blandt befolkning, grundejer og politiker og stadig gøre os forhåbning om at få lov at fiske hvor andre, ejer retten, har retten eller bestemmer over retten til at fiske, så dur det altså ikke at vi udstiller alle de dårlige eksempler i TV eller blade. Så vi har alle sammen en pligt og en forpliktigelse til at vise hvordan man gør, vise hvordan man opføre sig, fortælle om både de skrevne og uskrevne regler når man er på fisketur for ellers bliver det ikke nemt at være stolt af at være sportsfisker frem over.

  Den stolte fisker

  Jan Nielsen

 • Mads Hussing says:

  Hej Jan,

  Tak for dit lange og rigtig gode indlæg! Jeg kan sagtens følge mange af dine pointer, men jeg viser fiskeri som det er. Jeg klipper ikke programmerne, så det bliver et glansbillede af fiskeriet. Hvis programmerne skal være vise et godt billede af lystfiskere, så skal lystfiskerne foran kameraet opføre sig ordentligt 🙂

 • Flemming says:

  Som du selv siger Mads enten fisker de ikke selv ellers gør de sig bare bedre end de er men mine oplevelser efterhånden er at de som ikke tør at stå frem faktisk er dem som opfører sig værst selv når de er ude.
  Har eks selv oplevet en som kæftede op om at det med at fiske gydende tors var noget forbandet svineri og at alle de som gjorde dette selv burde få en krog banket direkte gennem huden uden bedøvelse.
  Og her kommer så det morsomme og det endda 2 gang nu første gang så jeg ham dælme selv stå og fiske efter gydende torsk og senere stod personen selv og rykfiskede hornfisk ved pynten så mon ikke vi andre bare skal ryste på hovedet og lade dem kalde os umoralske idioter og andre grimme ting.

  • Mads Hussing says:

   Der skal meget til at jeg kalder folk idioter – men jeg synes der er mange hyklere. Man har alle de rigtige meninger på nettet, men i det virkelige fiskeliv, er der ingen der lever sådan. Men sådan er det vel bare 🙂

 • Torben Aagesen says:

  Mads jeg må nok indrømme at du så mener jeg er en af dem der tilhører hyklerne. For jeg stiller store krav til måden jeg selv fisker på, og når jeg læser den henvisning du kommer med, ja der må jeg vedgå at det kunne virke som hykleri, selv opfatter jeg det ikke sådan, men mere som et velment råd – men jeg kender så mange fiskere der driver deres fiskeri på den hykleriske maner. Og det er da trist du ikke har mødt nogen af den slags på din færden.
  Men jeg har også mødt den anden slags, der fisker på en måde eller metode jeg ikke bryder mig om. Og jeg siger som regel hvad jeg mener, det afhænger dog af hvordan mit humør er den dag – for jeg har intet mod en snak omkring fiskeriet, men vil afgjort ikke komme op og skændes med andre når jeg er på fisketur. Så når jeg er irriteret, giver jeg mig ikke til at diskutere.
  Jeg mener nu også at Jan Nielsen har ret i sine kommentarer, mange nye lystfiskere kunne gå hen og tro at en sådan opførsel er iorden og det mener jeg så ikke den er.
  Vi har herhjemme nogle regler under fiskeriet, som gør at hvis de overholdtes, ville meget være dejligere.
  Desværre er der så også et fåtal der ødelægger mangt og meget for dem der overholder reglerne.

  • Mads Hussing says:

   Hej Torben,

   Tak for dit reflekterede indlæg. Jeg er ikke sikker på, at du entydigt er blandt hyklerne 🙂

   For hvis du gør alting rigtigt, så er det jo ikke hyklerisk at påpege det, hvis andre ikke opfører sig etisk korrekt.

   Det jeg føler er hyklerisk, det er når jeg kan se den ene debat efter den anden på nettet, om hvordan man skal behandle fisken, efter man har fanget den, og man har valgt at beholde den.

   Der er jo ikke én, der vil sige at man bare skal smide fisken i bunden af båden, uden at aflive den. Men når jeg kommer ud i “den virkelige verden”, så findes der meget meget meget få, der gør det. Fiskene bliver flået af krogen, og smidt hen på jorden eller på bunden af båden. Og så kan de ligge der og dø en langsom død.

   Men der kommer jo hele tiden nye (i mine øjne) hykleriske debatter. På det websted jeg henviser til, der har været en debat de seneste debat, om en gut må tage et par karusser fra et gadekær til et andet i en by. Og normalt så havde folk bare gjort det, og ikke spurgt først – og det havde der intet sket ved. Men sådan en gut skal belæres (af folk, der helt tydeligt ikke kender loven til bunds!) om at det må han ikke. Når jeg bliver konkret, og spørger en om noget, så bliver der ikke svaret. For man kender kun automatreaktionen, men man kender intet til substansen.

   Og godt nytår i øvrigt 😉

   Mange hilsner
   Mads

 • Torben Aagesen says:

  Hej Mads,
  Et rigtigt godt nytår til dig også;-).
  Jeg kender skam godt den slags debatter, og også den nævnte. Men der er så også mange forhold der spiller ind, og nu skal man jo så kende de præcise forhold, før man kan tage stilling og træffe ensidige afgørelser. På det punkt må jeg helt ærligt give dig ret.
  Kunstigt skabte søer, der ikke har forbindelse til et naturligt vandløbssystem, samt søer i enkeltmands eje uden afløb eller med afløb, som ikke kan passeres af fisk, er ikke omfattet af ferskvandsfiskerilovens bestemmelser om udsætning af fisk. Udsætning i disse vande reguleres derfor efter naturbeskyttelselovens § 3 i stedet. Og da denne paragraf 3 præcist har denne ordlyd “Efter naturbeskyttelseslovens § 3 må der ikke foretages ændringer i tilstanden af de beskyttede naturtyper.” kan der jo sagtens opstå misfortolkninger., Efter lovens § 65, stk. 3, kan kommunerne i særlige tilfælde dispensere fra forbud-det i § 3, stk. 1-3. Indtil 1. januar 2007 havde amtsrådene denne kompetence. At der skal være tale om særlige tilfælde betyder bl.a. at det ikke er tilstrækkeligt til at begrunde en dispensation, at der er påvist en væsentlig jordbrugs-, eller anden økonomisk eller rekreativ interesse i, at et indgreb finder sted. Se afsnit 3.7 om administration af dispensationsbeføjelsen. Og jeg selv tolker dette som ikke værende lovligt, med mindre man har tilladelse til samme. At få en sådan kan så være besværligt og i visse tilfælde gå imod, den søgendes interesser.
  I mangt og meget, i vores hverdag levnes der ikke tid til at sætte sig ordentligt ind i tingene, det være sig af den ene eller den anden årsag. Men faktum er så at man ikke retter loven til efter ens egen fortolkning af samme, når først vi mennesker begynder at pille ved naturen, ja så sker det desværre at resultatet ender med virkninger som slet ikke var tilstræbt. Fra mit eget lokalområde kender jeg da en sø hvor man af hensyn til de rekreative interesser ønskede at forbedre vandkvaliteten, som man nok oplevede – men samtidig oplevede at man derigennem udryddede bestanden af krebs i søen.
  Risikoen for bare at flytte fisk efter eget ønske, indebærer jo en vis risiko for at flytte evt sygdomme i den fisk der flyttes, til et andet fiskevand hvor sygdommen ikke findes. Muligheden er måske minimal, men ikke destomindre kan denne være tilstede.
  Uha jeg kom så på afveje, men håber da jeg fik svaret på dit konkrete spørgsmål, i sidstnævnte tråd.
  Med venlig hilsen
  Torben

Leave a Reply

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement