Jeg sætter (stort set) alle fisk ud igen!

Jeg prøver at tale om lystfiskeri rigtig mange steder, og mange kan godt forstå at jeg har en passion for noget. Men når folk så siger at jeg må da spise meget fisk, så overrasker det dem, når jeg svarer at jeg sætter langt det meste ud igen.

Jeg kan godt lide fisk, men er ikke den store fiskespiser. Når jeg er ude i verden, så skal jeg smage nogle af de fisk vi fanger, så blandt andet brosme og rødfisk blev samgt i Norge, og røget rokkevinge og stegt haj, blev sat til livs i USA.

De fisk vi fangede i Malaysia aner jeg ikke hvad hedder, men de smagte også rigtig godt 🙂

Hvorfor fisker jeg så? Det er for roens skyld. Jeg elsker at sidde i en lille jolle, eller ved en søbred, og hygge og vente indtil fisken måske hugger.

Batterierne bliver ladet op igen, og når så der endelig er en fisk der hugger, så kører adrenalinen rundt i kroppen, og der er spænding på. Og selvom jeg ikke fanger noget, så har det helt sikkert stadig været en fantastisk dag!

4 Responses to “Jeg sætter (stort set) alle fisk ud igen!”

 • Jonas says:

  Jeg plejer at fortælle, at jeg er sportsfisker. Og at fiskeri dermed er en sport for mig. Ikke nødvendigvis en fysisk aktiv sport, men mere som golf.
  Og alle ved vel, at man ikke spiller golf for at få mad med hjem…?
  At man til tider har mulighed for det, er en luksus, som jeg i enkelte tilfælde også tager mig, men sportfiskeri handler for mig lige så lidt om mad i fryseren som golf gør.

 • Mads Hussing says:

  Fuldstændig enig i at mad og fiskeri ikke nødvendigvis hænger sammen. Og sjovt – jeg plejer at fortælle at jeg er lystfisker. For jeg fisker udelukkende af lyst, jeg skal ikke have mad, og jeg skal ikke konkurrere mod nogen – som jeg synes at ordet sportsfisker lægger op til 🙂

 • Simon says:

  Heh – debatten omkring lyst- versus sportsfiskeri er aartier lang, og begge har relevans. Personligt er jeg mere til det lystbetonede.

  Ville bare lige kommentere fra det new zealandske, hvor jeg bor, at her er det fortsat primaert madfiskeri, der er i hoejsaedet. Det er der for saavidt ikke noget i vejen med, men jeg observerer, at den holdning ofte bliver fulgt af for tungt grej (set med danske sports/lystfiskeroejne) og for lidt respekt for baade fisk og den oevrige natur. – Det gaelder om at faa fisk paa daek, ikke om at nyde turen, spaendingen, fighten (paa nogenlunde lige vilkaar) eller om at kende til mere end den umiddelbare fisks levevilkaar og -maade. Det er naturligvis en grov generalisering, men det skinner igennem i flere udendoersaktiviteter, saasom jagt og landbrug.

  Her er nu dejligt alligevel, de lokale kommer efter det, og der er tusindvis af herlige oplevelser for dem, der tager rejsen til Aotearoa:-)

 • Mads Hussing says:

  New Zealand lyder godt nok spændende… Det er et af de steder jeg ikke har været, og det må være målet at komme derned på et tidspunkt 🙂

Leave a Reply

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement