Kom sikkert på isfiskeri

Der er mange faktorer for sikkerheden på isfiskeri, og selvom søerne er åbnet for færdsel, så skal der ikke meget til før at farlige situationer kan opstår. Her er nogle forslag til køb, både til isfiskeri, men også til sikkerheden ved isfiskeri:

Et isbor
Det er så fedt at have et isbor. 30 cm is, og man er igennem på 15 sekunder, klar til at fiske. Man er ikke våd over hele kroppen, ved at have brugt flere minutter på at hakke hul med øksen, og de sidste centimeter, få vand sprøjtet i hovedet, fordi vandet er begyndt at pible op. Se isboret her:
Isbor

Undgå at falde
Det er vigtigt at have skridsikre støvler på, men nærmest ingen støvler er så skridsikre, så man ikke vælter på en frossen sø. Derfor er disse fantastiske at spænde under dine sko eller støvler. De har virkelig reddet mig fra at ryge på røven masser af gange, og alle der har været på isfiskeri med mig, ved at det skete tit tidligere….. Se de pigsko, der har hjulpet mig her
Pigsko til almindelige sko

Flydedragt og varmt tøj
Det er vigtigt at have varmt tøj med. Begynder man at fryse, så ryger hele fornøjelsen og man er på vej hjem. Jeg bruger selv en flydedragt, der er dejlig varm og lækker at have på. Jeg har fundet den flydedragt jeg bruger her, men man kan selvfølgelig bruge andre end den.
Flydedragt

Isdupper
En meget meget vigtigt ting at have – det kan ikke understreges nok. Hvis uheldet er ude, og du er faldet igennem isen. Så gør et sæt isdupper meget for at du kan redde dig op. De er problemfrie at gå rundt med, men kan være livsfarlige ikke at have med. Se dem her:
Isdupper

Varmt at drikke og at spise
Det er vigtigt med noget at spise og at drikke. Det behøver ikke nødvendigvis at være varmt, men forhelvede hvor er det fedt at sidde på isen og dele en flok pølser, som har ligget i varmt vand i en thermokande. Det er ren luksus, og det gør at man har energi til sådan en dag. Det er dog også vigtigt at få nogle kalorier med, i form af frugt, chokolade og selvfølgelig en god madpakke. Tjek denne thermokande ud, den kan sagtens holde dine pølser varme 🙂
Thermokande

Der er formentlig masser af andre råd, og hvis du har kommentarer, så er du naturligvis velkommen til at dele dem med os andre, i kommentarfeltet nedenfor.

2 Responses to “Kom sikkert på isfiskeri”

  • Jakob Lyngbye says:

    Isdubber og kastetov er obligatorisk udstyr for alle deltagere ved pimpelstævner i Sverige. Kilde Pimpelforum.se

Leave a Reply

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement