Laksefiskeri i Alaska

Alaska er kendt som en af de mest gavmilde områder med laks, og er ideel til fisketure. Dette er på grund af det ekstreme tidevand langs Vestkysten og strømme af havstrømme, der skaber et miljø, ideel til avl af tusindvis af småfisk.

Det er også kendt som en af de bedste steder at gå, hvis man vil fiske efter King Salmon, den største art af laksefisk. Den bedste måde at fange disse gigantiske laks (i saltvand) er gennem trolling. Fiskeri efter King Salmon kan være en aktivitet hele året rundt.

De mest eftertragtede arter af laks er følgende:

1. Kongeaks (Chinook) er den største af alle disse arter. Gennemsnitsvægten er mellem 10 og 20 kg, og den tungeste der er registreret er 112 pounds. Den har en blå-grøn ryg, som er let plettede. Den gennemsnitlige levetid for en kongelaks er omkring fem til syv år. Dens kød kan variere i farve fra elfenbenhvid til en dyb rød.

2. Sølvlaks (Coho) på den anden side er lidt mindre, med en gennemsnitlig vægt på fire til seks kg. Denne art foretrækker små vandløb til at gyde i mellem månederne juli til november.

3. Sockeye laks, er en af de mest eftertragtede af hele sin art, fordi dens kød har en dyb rød farve, og den har en fast rig smag.

God og billig sommerferie – med godt fiskeri

Leave a Reply

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement