Quantum Cabo – pålideligt hjul til det voldsomme fiskeri

Jeg har prøvet flere størrelser af Quantum Cabo-hjulene, og de stod alle distancen
Af Mads Hussing
Efter både at have været på Maldiverne og i Colombia med mine Quantum Cabo-hjul i tre størrelser er min dom klar. De stod distancen til det fiskeri, som jeg kom ud for.
Hjulene blev udsat for en del prøvelser. Hårde udløb, tusindvis af kast med store agn, trolling og masser af saltvand. Alt blev klaret til perfektion.

På et tidspunkt blev hjulet virkelig presset, og det var på Maldiverne. Her havde vi en MEGET stor fisk på, som ikke ville med op. Det endte med, at en 100 punds stålwire knækkede, men hjulet havde ingen problemer.

Quantum Cabo-hjulet virker robust, og især i den store størrelse i 120 giver det sig udslag i, at det vejer en del. Men det skal hjul, der er designet til store og voldsomme fisk gøre. Hjulet vejer 935 gram.
Hjulet har en gear ratio på 4,7, det vil sige, at hver gang man drejer håndtaget en gang, så drejer spolen 4,7 gange. Det gør, at man får hele 127 cm line ind, hver gang man drejer håndtaget en omgang. Det er vigtigt, når man fisker efter fisk, der gerne vil have, at agnen skal gå hurtigt i vandet.
Quantum Cabo 120-hjulet kan tage hele 530 meter 0,30 og med en bremsekraft på 65 pund gør den perfekt til det tropiske fiskeri, hvor fiskene tager voldsomme udløb, og hvor der også kan være størrelse bag fiskene.
I videoen kan man se undertegnede fange en tun med en Westin-stang og et Quantum Cabo-hjul. Det blev aldrig rigtig udfordret i den fight, og det var tydeligt, at det sagtens kan modstå meget større fisk.
Quantum Cabo-hjulene er hjul, som jeg uden at tøve vil bruge på fremtidige ture, hvor hjulene skal bruge noget muskelmasse for at få fiskene i båden eller på land.
Fakta:
Quantum Cabo 50
Gear ratio: 5,3:1
Cirka 225 meter 12 punds line
Max bremsekraft: 35 pund
7+1 kuglelejer
Vægt: 13,6 oz
Per omdrejning: 36 tommer
Quantum Cabo 80
Gear ratio: 4,9:1
Cirka 320 meter 20 punds line
Max bremsekraft: 55 pund
7+1 kuglelejer
Vægt: 25 oz
Per omdrejning: 41 tommer
Quantum Cabo 120
Gear ratio: 4,7:1
Cirka 500 meter 20 punds line
Max bremsekraft: 65 pund
7+1 kuglelejer
Vægt: 33 oz
Per omdrejning: 50 tommer

Leave a Reply

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement