Stadig isfiskeri herhjemme, men pas på!

Der er stadig isfiskeri herhjemme. Der har været tø i et stykke tid, men de fleste nætter har temperaturen været under frysepunktet. Så sent som i dag blev jeg inviteret på isfiskeri på en sø i Nordsjælland, hvor der var mere end 20 cm stenhård is på søen.

Jeg vil ikke opfordre folk til at gøre noget de ikke er trygge ved, men jeg ved at på mange søer i Nordsjælland kan isen stadig holde, også selvom isen er meget våd foroven. Hvis du vil isfiske og er i tvivl om isen kan holde, så lav et hul helt inde ved kanten. Se hvor tyk isen er, og hvis den er tyk nok, så gå et par meter ud, og lav endnu et hul der.

Hold dig endelig væk fra meget våde områder, og hvis der på nogen måder er tendens til våger på søen, så hold dig væk. Så kan der være cirkulation i vandet i søen, og dermed kan isen være usikker andre steder på søen. Men hvis du kommer på isfiskeri, så husk at du kan sende fangstrapporter ind via www.fiskemagasinet.dk – der ser jeg med stor glæde fangstrapporter. Hvis du skal på isfiskeri, så læs lidt råd i artiklen nedenunder denne, hvor der er gode råd til ophold på isen.

Knæk og bræk!

Leave a Reply

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement