Yes – nu skal der isfiskes!

Jeg elsker at isfiske, og det er alt for sjældent vi kan det herhjemme. Men at tage afsted, godt pakket ind og med masser af mad, slik og varme drikke, samt min yndlingsdrik cola, så er jeg i mit es. Det er fedt at gå rundt ude på en sø, og vide at få meter under en, der svømmer ens agnfisk rundt, og forhåbentlig lokker gedder til hug.

Pigsko, så du kan holde balancen på isen

De søer der om sommeren er uklare, er som regel fuldstændig klare om vinteren, og når der er fisk på, så kan man normalt se den meget langt nede. Jeg var så heldig at kunne se fisk hugge sidste år. Da jeg var ved at tage min agnskalle op, så kom der en gedde fra den ene side, og hamrede til. Selvom gedden ikke var kæmpestor, så røg der masser af adrenalin rundt i kroppen og det var en fed oplevelse.

Til at redde dig op, hvis du er røget igennem isen

Jeg glæder mig til at skulle på isfisketur, og er ved at planlægge optagelser af det til Fiskemagasinet på dk4. Sidste år lavede jeg to programmer om geddefiskeri fra isen, og der fangede vi rigtig mange fine fisk. Nu får vi se, hvordan det går i år.

Det er vigtigt at tænke på sikkerheden, og de to links i teksten fører dig direkte til hvor du kan købe isdupper og pigsko. To vigtige ting, som jeg ikke vil undvære i mit isfiskeri.

Jeg har lige hørt at der er målt tykkelser på mellem 17 og 22 c på søerne i Allerød, og det må der så også være i nabokommunerne. Dermed kan isfiskeriet i mit område begynde, og da resten af landet har haft det lige så koldt, eller koldere, så kan isfiskeriet begynde!

6 Responses to “Yes – nu skal der isfiskes!”

 • Kaspar Wendelin says:

  Det er værd at huske på at der kræver en tilladelse fra politiet jf. ordensbekendtegørelsen at lave huller i isen. Så man skal huske at få lov til at lave huller få end man lovligt kan bedrive isfiskeri…..

  • Mads Hussing says:

   Og så blev du en af hyklerne på nettet 🙂

   Hvornår har du sidst søgt om lov til noget som helst 😉

   Selvfølgelig skal man overholde alle regler, men hvis jeg skal ud på en privat mose, så går jeg altså ud og laver huller. Og når jeg er færdig hælder jeg is og sne i hullet, og sætter et par kviste i.

 • Kaspar Wendelin says:

  Hykler tja men i givet fald en dybt desilussionert en af slagsen, jeg finder at det her land har alt alt alt for meget latterligt og ubrugelige lovgivning der er lavet for lang tid siden og dybt dybt forældet. Ja der var en gang hvor man lavede 1mx1m huller og stod og stangede ål fra isen, men den tid er forbi, idag bruger man huller op til ca 20 cm og fisker gedder. Forskellen er at man altså ikke kan proppe et mennekser igennem et 20 cm hul.

  Oplysning er den vej frem jeg ser. Når folket ser alle de ubrugelige regler så kan der være der er EN rejser sig en og kæmper til relgen er væk, jeg orker ikke selv og taktikken har virket før.

  Ps. Med årene er jeg blevet mere lovlydig, f. eks. går jeg af princip ikke over for rødt, selv om det sker jeg fejler.

 • Man kan godt høre på sproget og måden der bliver talt på her at det er nogle put & take nørter ,det var dog liger grove,som folk tiltaler hinanden,man ser og høre straks,der er ikke en eneste lystfisker her nej der er ikke.For sådan taler en lystfisker ikke som det sker her på Fiskebloggen.dk.hilsen Lystfiskerper jeg er så heldig at dyrke verdens bedste hobby Lystfiskerri.Kystfiskerri ,jeg er ik den dygtigste eller den beste ,nej,men jeg er altså ham der nyder det alder mest,bare det jeg ville sige.Op med humøret er sgu da LYSTFISKER .MVH PERLYSTFISKER fra Falster

  • Mads Hussing says:

   Hej Per,

   Det var dog en fantastisk kommentar 🙂 Hvis det er dialogen mellem Kaspar og undertegnede du hentyder til, så kan jeg sige dig, at vi har kendt hinanden i adskillige år, og derfor har et temmelig frit sprog hinanden imellem.

   Og jeg føler mig også heldig, at jeg interesserer mig for verdens bedste hobby, og har dyrket det i utrolig mange år. Og så tror jeg roligt jeg kan tale for både Kaspar og mig selv – der er ingen af os, der udelukkende er P&T-fiskere, og det er vist ikke det nogen af os dyrker mest.

   Mvh
   Lystfiskermads fra Sjælland 🙂

 • dejligt at høre Mads.Rigtige fiske venner til verdens bedste hobby,så bare klø på Mads vi skal da se noget fiskerri med dig og Peter Kirby- og knæk og bræk til dig og Peter

Leave a Reply

Giv til Fiskeri på TV
Fiskemagasinet koster mellem 75.000 og 100.000 kroner om året at få sendt på dk4. Det er til lønninger til kamerafolk og redigeringsteknikere, samt til udstyr, bånd og batterier. Hvis du ønsker at programmerne fortsætter, så er du meget velkommen til at give et beløb. Beløbet kan være stort som småt - alt er velkomment!
Facebook
Advertisement